onsdag 8. april 2009

Joshua 16 år –en helt spesiell ungdom


Det er virkelig imponerende å oppleve det indiske tempoet på nært hold. Det er full fart over alt. Vi bor nå på et rom i en større menighet i Bangalore. Under oss sover noen ungdommer. De er skikkelig koselige. Den ene gutten er virkelig oppgående og svært moden til å bare være 16 år gammel. Gutten heter Joshua og han dukker opp på de underligste steder. Når vi spiste på KFC som nylig har åpnet her fant vi ham der på restauranten på vei til å søke jobb på KFC. Han har ingen far og huset som mora og han bodde i ble ødelagt av regnværet som kom for en tid siden. De måtte derfor søke hjelp i menigheten og stiller opp og hjelper de fleste som trenger en utstrakt hånd. Gutten kan en masse, han spiller gitar og ønsker seg både utdannelse og jobb, men mest av alt ønsker han å reise rundt å fortelle om Jesus. –Folket her er hinduer, de ber til jord og stener og ikke alle liker oss som er kristne. Vi passerer et par politimenn og han skryter nå av politiet.
-De krever ikke bestikkelser lenger. Korrupsjon er nå blitt ulovlig, men i deler av india er det forfølgelse og kristne i Orissa har vært nødt til å flykte opp i fjellene pga forfølgelse, forteller den kunnskapsrike gutten.
Det er midt på natta og de to guttene følger meg ned til hovedveien slik at vi kan få kjøpt noe drikkevann. Den andre gutten virker litt skadet. Han har verken mor eller far og har vært foreldreløs siden han var ett år gammel. Han sover på gulvet i et rom under oss. De sover i det hele tatt helst på gulvet her i Sør India.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar