mandag 6. april 2009

Salveolje i drinken
Det er første gang jeg sover i huset til Rebekka og Stephen. De har nå et stort hus i flere etasjer hvor vi sover i øverste etasje i et nyoppusset rom med aircondition. De har nå også montert aircondition i selve møtesalen under oss, men siden den ikke var tilkoblet enda så starter møtene kl 8:30 på søndag morgen. Airconditionen på rommet var i sterkeste laget så vi småfrøs litt på natta. I gangen utenfor rommet vårt er imidlertid ”ute-enheten” montert slik at det var tilsvarende varmere der enn det var kaldere inne i vårt rom. Det var med andre ord meget varmt i denne gangen.

Vi ankom møtet kl 9 og vi preket litt begge to. Oppglødd av fredagens hendelse ved den indiske ambassade i Oslo preket Thor Ivar om tegn og mirakler. Thor Ivar stråler som en sol for tiden. Han ber og taler i tunger, fryder seg og koser seg ved de minste detaljer. Ja, han elsker rett og slett dette landet med over en milliard innbyggere. Nå befinner vi oss i en liten og kanskje spesiell del av India, men det er i alle fall en sjarmerende plass å være. I dag var det brødsbrytelse på slutten av møtet. Store beger med vin eller var det saft ble servert til de knelende framme i salen. Etter denne seansen var over strømmet folk fram til forbønn. Det var sikkert over hundre framme som vi måtte be for og dette tar virkelig på. Men vi kjente Guds kraft var til stede og det er han som må hjelpe folket, vi må bare be. Men etter Thor Ivars opplevelse på fredag begynner også jeg å forstå at alt er mulig for den som tror. Blant de mange som kom fram var det også to damer som kom med hver sin lille flaske med kokosolje. Deres menn var alkoholikere og de hadde en svært vanskelig hverdag. Vi forsto straks at de ønsket at vi skulle be for selve oljen de hadde tatt med seg til møtet. De hadde nemlig planlagt å blande oljen med spriten til ektemannen. Dermed ville han få i seg olje som det var bedt over i Jesu navn. Vi ble svært grepet av dette og vi ba inderlig til Gud for denne oljen som de skulle bringe med seg hjem.

I skrivende stund sitter vi på toget till Bangalore. Det er sikkert 3o grader her inne, men i de andre vognene uten AC er det mye varmere. Det selges alt mulig på toget. Siden inderne stort sett ikke klarer å utale ”f-lyden” så ropes det stadig Koppi, koppi når noen selger kaffe. Nå står toget stille igjen, det venter på et eller annet signal, så dette kan ta tid. I morgen skal jeg i ilden siden jeg skal tale på seminaret i Bangalore.

1 kommentar:

  1. Dere er hardinger Erik. Sikkert en flott opplevelse, saa dere maa kose dere masse. Skal foelge med dere!!

    Mvh
    Andre Nilsen

    SvarSlett